Voor zomaar even één vierde van de totale bevolking geldt dat ze tijdens haar leven ooit eens wordt geconfronteerd met het verschijnen van een zogenaamde kalknagel. Sterker nog, in de praktijk is het vaak zo dat er in één klap sprake is van meerdere van deze nagels. Dat is het gevolg van het feit dat de schimmel die ze veroorzaakt ontzettend besmettelijk is. Ondanks het feit dat deze aandoening in principe niet pijnlijk is spreekt het voor zich dat ze op visueel vlak wel zorgt voor een aantal nadelen. Het zelfvertrouwen van heel veel mensen kan hierdoor dan ook worden aangetast. Geldt dat ook voor jou en ben je dan ook op zoek naar een oplossing? Blijf dan vooral verder lezen. 

Hoe ontstaat het precies?

Een kalknagel kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan. In eerste instantie helpt het bijvoorbeeld niet echt wanneer de huid lange tijd vochtig is en blijft. Dit bijvoorbeeld als gevolg van het zweten. Daarnaast is het eveneens zo dat kleine verwondingen het risico op het verschijnen van deze aandoening aanzienlijk kunnen vergroten. Nog een niet onbelangrijke oorzaak heeft betrekking tot een slechte hygiëne. Beschik je over een nauw contact met iemand anders die een schimmelnagel heeft? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook dat niet bepaald bevorderlijk is, integendeel.

Is het mogelijk om een kalknagel te voorkomen?

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om het optreden van een kalknagel te (proberen) voorkomen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld belangrijk om te proberen je voeten zoveel mogelijk droog te houden. Niet alleen warmte, maar ook vocht (en zeker de combinatie) vormt immers een absolute broeihaard voor schimmels. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om katoenen sokken en goed passende schoenen (die dus niet te veel knellen) te dragen. 

Het kan in de praktijk ook zeer interessant zijn om vaak op blote voeten rond te lopen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je voeten goed kunnen ademen. Let wel, breng je vaak een bezoek aan bijvoorbeeld het zwembad of aan de sauna? Dan is het altijd interessant om ervoor te kiezen om slippers te dragen. Ook het zo kort mogelijk houden van de nagels kan er in de praktijk voor zorgen dat het risico op het optreden van bijvoorbeeld een schimmelnagel kan worden beperkt.

Wat kan je doen wanneer de kalknagel toch is opgetreden?

Ondanks het feit dat er hierboven dus enkele duidelijke tips zijn terug te vinden die je kunnen helpen om het risico op het verschijnen van schimmelnagels in te perken is het zo dat je nooit honderd procent zekerheid hebt dat je ze kan voorkomen. Treedt deze aandoening bij jou toch op? Dan zal je kunnen vaststellen dat er daar verschillende zaken tegen ondernomen kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de aandoening te behandelen met speciale producten, bijvoorbeeld van ProtectAir. Het gaat hierbij dan onder meer om het gebruik van een speciale nagellak evenals om een bepaalde crème. 

Is er sprake van een schimmelnagel? Dan zal je kunnen vaststellen dat er op de markt eveneens een mogelijkheid is terug te vinden om deze te laten laseren. De schimmel wordt in dit geval letterlijk weg gelaserd. Hoe dan ook, er bestaan duidelijk een aantal verschillende behandelingen die je kunnen helpen om jouw schimmel- of kalknagel te lijf te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *