Krachttraining is al lang niet meer iets voor alleen mannen. Ook vrouwen hebben de weg naar de sportschool gevonden. Veel vrouwen hebben nog steeds het idee dat ze er teveel spieren door krijgen en er daardoor niet vrouwelijk meer uitzien. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Krachttraining kan erg goed helpen als je op de lange termijn wat kilo’s kwijt wil raken. Daarnaast is het gezond voor je en krijg je er een strakker lichaam van. Genoeg reden dus om te beginnen met krachttraining. 

Duurtraining alleen is niet genoeg

In de sportschool kiezen de meeste vrouwen voor cardio- apparatuur in plaats van gewichten en fitnessapparaten. Toch ligt de sleutel voor een strak lichaam in krachttraining. Spieren zijn namelijk het beste wapen tegen overtollige kilo’s. Zelfs in rust verbranden je spieren calorieën.  Heb je meer spieren, dan bevordert dit de vetverbranding op lange termijn. Door regelmatig te trainen word je stofwisseling sneller, waardoor je sneller calorieën zult verbranden. 

Verminder de kans op ziekten

Krachttraining verkleint de kans op ouderdomsziekten zoals diabetes type 2 en osteoporose. Diabetes type 2 is een type diabetes die te maken heeft met ouderdom. Krachttraining verlaagt het risico hierop omdat je het glucoseverbruik in je lichaam verhoogt. Osteoporose is botontkalking. Het komt vooral voor bij oudere vrouwen. Door krachttraining worden je botten sterker, waardoor je minder kans hebt om osteoporose te ontwikkelen.   

Hoe je als vrouw kunt profiteren van krachttraining

Met krachttraining voor vrouwen ben je bezig met oefeningen die speciaal zijn afgestemd op het vrouwenlichaam. Hierbij kun je denken aan het trainen van de bilspieren,  de buikspieren en de bovenbeenspieren. Door het trainen van deze spiergroepen werk je tegelijkertijd aan een betere lichaamshouding. Je kunt krachttraining zowel op de sportschool doen als thuis. Het voordeel van het doen van krachttraining op de sportschool is dat je precies wordt uitgelegd hoe je de oefeningen moet uitvoeren zodat ze effectief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *